„Când au apărut știri despre coronavirus din Wuhan, China, Prof. Dr. Kunlin Jin și o echipă de cercetători internaționali s-au unit rapid pentru a lupta împotriva misterioasei boli.”

Când au apărut știri despre coronavirus din Wuhan, China, Prof. Dr. Kunlin Jin și o echipă de cercetători internaționali s-au unit rapid pentru a lupta împotriva misterioasei boli.

Dr. Jin s-a bazat pe cei peste 20 de ani de cunoștințe despre celulele stem pentru a lucra cu o echipă internațională condusă pentru a salva vieți. A folosit aplicația de mesagerie WeChat pentru a depăși distanța dintre laboratorul său de la Universitatea din North Texas Health Science Center din Fort Worth și experți din China.

„Mulți oameni încearcă să găsească răspunsurile”, a spus dr. Jin, care își petrece cea mai mare parte a timpului lucrând alături de studenți absolvenți la terapii cu celule stem pentru a lupta cu accidentele vasculare la Institutul HSC pentru Îmbătrânire sănătoasă.

Dr. Jin și colegii săi au folosit o soluție din secolul 21 pentru a aborda o pandemie în desfășurare. În loc să găsească următorul Tamiflu, ei au început să testeze dacă celulele stem pot fi utilizate pentru a stimula sistemul imunitar al unei persoane pentru a evita pneumonia COVID-19.

Dr. Jin a spus că descoperirile timpurii sunt promițătoare, iar efortul lor internațional de testare a acestui tratament continuă ca un studiu pe termen lung cu mai mulți pacienți din China.

„Sunt mândru că fac parte din echipa cu care lucrez pentru a lupta împotriva COVID-19”, a spus dr. Jin.

” Studiul nostru a arătat că perfuzia intravenoasă de celule stem mezenchimale umane de grad clinic este o abordare sigură și eficientă pentru tratarea pacienților cu pneumonie COVID-19, inclusiv la pacienții vârstnici care prezintă pneumonie severă.”

De lucru în timp real

Dr. Jin și colegii săi au lucrat în timp real. El a spus că au un sentiment de urgență, deoarece focarul „a reprezentat mari amenințări pentru sănătatea publică mondială”.

Ca parte a tratamentului experimental, celulele stem au fost injectate intravenos în fluxul sanguin a șapte pacienți din Beijing care erau grav bolnavi. Trei pacienți au fost injectați cu un placebo, afirmă studiul.

Persoanele testate au fost pacienți la Spitalul YouAn din Beijing, a spus dr. Jin Testul a început pe 30 ianuarie, potrivit studiului.

Cei șapte pacienți care au primit celule stem au fost tratați cu succes și au fost externați din spital în termen de 14 zile, a spus dr. Jin. Dintre pacienții care au primit placebo, unul a murit, unul a devenit sever și al treilea a avut sindromul de detresă respiratorie acută (ARDS).

Înainte ca celulele stem să poată fi folosite în Statele Unite pentru a lupta împotriva virusului, ar trebui să fie studii clinice în această țară și aprobarea Administrației din SUA pentru alimente și medicamente.

Rezultatele echipei vor fi incluse în viitoarea ediție din aprilie 2020 privind îmbătrânirea și boala (www.aginganddisease.org). ” Articolul se intitulează: „Transplantul de celule stem ACE2-mezenchimale îmbunătățește rezultatul pacienților cu pneumonie COVID-19.”

„O nevoie disperată de orice”
Pe măsură ce titlurile internaționale despre virus au evoluat, colegii de cercetare și clinici din mai multe țări, inclusiv Statele Unite, Regatul Unit, Coreea de Sud, China și Rusia și-au combinat expertiza.

Echipa este formată din cercetători medicali care se întâlnesc la conferințe și discută adesea despre știință, îmbătrânire și probleme legate de sănătate. Ei lucrează împreună ca parte a Societății internaționale pentru îmbătrânire și boli, care a fost fondată de Dr. Jin.

Când coronavirusul se lovește, poate duce la o furtună de citokine indusă de virus – termenul folosit când sistemul imunitar este atât de declanșat încât lichidele umplu plămânii și țesuturile sunt deteriorate.

„Se crede că acesta este unul dintre principalele motive pentru care pneumonia COVID-19 omoară de fapt un individ – această furtună de activitate care încearcă să lupte cu virusul”, a declarat David P. Siderovski, doctor, profesor și catedră Farmacologie și neuroștiință în absolventul HSC Școala de Științe Biomedicale.

„Nu sunt disponibile medicamente sau vaccinuri specifice pentru a vindeca pacienții cu infecție cu COVID-19”, se arată în articolul jurnalului. „Prin urmare, există o mare nevoie nesatisfăcută de un tratament sigur și eficient pentru pacienții infectați cu COVID-19, în special cazurile severe”.

În plus, găsirea de antivirale pentru pacienții cu COVID-19 este o sarcină dificilă, a spus dr. Siderovski.

„Când HIV s-a rupt în anii 1980, ne-am certat să facem AZT (azidotimidină)”, a spus el, adăugând că cercetătorii încearcă idei diferite pentru a combate virusul. „Există o nevoie disperată de ceva – ceva experimental, orice ar putea fi încercat de pe raft pentru a aborda pneumonia COVID-19.”

Sursa & Foto: https://www.unthsc.edu
https://www.unthsc.edu/newsroom/story/hsc-professor-among-international-researchers-using-stem-cells-to-combat-covid-19-pneumonia/