Dotari profesionale

Laboratorul Euromedics, proiectat de catre doi profesori de la Harvard University specializati in medicina regenerativa, depaseste nivelul impus de standardele legale si de calitate, atat la nivel national cat si international.

Image 2638

Laboratorul este echipat cu doua camera sterile certificate ISO, in care sunt prelucrate probele biologice si este dotat cu echipamente de ultima generatie, aparatura folosita pentru numararea automata si analizarea viabilitatii celulelor STEM, realizarea tipologiilor ABO/Rh, verificarea sterilitatii si depistarea infectiilor.

Euromedics foloseste un sistem software foarte avansat pentru a inregistra, stoca, gestiona si securiza informatiile din laborator, in format electronic codat.

Manipularea probelor se face in spatii special amenajate, dotate cu hote in flux laminar, care garanteaza protectie maxima impotriva agentilor infectiosi.

Numararea celulelor stem continute de fiecare proba se realizeaza cu aparatura speciala:

  • Analizor hematologic
  • Citometrie de flux

Verificarea microbiologica a probelor se realizeaza prin hemoculturi in sistem automat BactALERT.

Congelarea celulelor STEM se face cu aparatura de congelare treptata ICE CUBE de la SY-LAB.

Probele sunt stocate in bazine (tanks) de stocare si criogenare pe baza de vapori de azot. Temperatura in tancurile de stocare, temperatura ambientala, presiunea si umiditatea se monitorizeaza in mod automat, informatia putand fi accesata online, in orice moment. Sistemul de securitate si supraveghere este compus din camere video si senzori de detectie incendiu, inundatie si oxigen sau gaz.

 

Tot echipamentul electric si electronic este sustinut de generatoare si baterii de rezerva cu putere mare, care asigura functionarea continua si neintrerupta a tuturor activitatilor din cadrul bancii de celule STEM.

 

Stocarea se realizeaza la o temperatura de -196 grade Celsius, in vapori de azot, pe o perioada de minimum 20 ani.