Image 2663 Image 2665

Informatii pentru parinti

Image 3349

I. INFORMATI-VA

Informati-va din timp prin intermediul medicului ginecolog, medicul de familie sau alte surse, despre calitatea modului de procesare a sangelui de cordon ombilical, inainte de a alege banca de celule stem care corespunde cerintelor dumneavoastra.

II. CONTACTATI EUROMEDICS CRYO/BANK

Inregistrarea dumneavoastra in baza de date si primirea kit-ului de colectare pot fi puse in aplicare in urmatoarele moduri:

Image 3298

III. PRIMIREA KIT-ULUI

EUROMEDICS CRYO/BANK va ofera tot ceea ce este necesar pentru prelevarea sangelui din cordonul ombilical. Veti primi kit-ul intr-un ambalaj special care contine:

 • punga speciala de colectare, intr-un ambalaj special
 • eticheta pentru punga de sange din cordon ombilical
 • spray dezinfectant Clorhexidina 0,2%
 • camp steril
 • manusi sterile
 • ac de recoltare+holder
 • punga cu gel termoizolant
 • logger de temperatura
 • punga plastic protectoare sange din cordon ombilical
 • punga cu trei eprubete pentru recoltare sange mama (o eprubeta dop rosu si doua eprubete dop violet)
 • doua flacoane sterile pentru tesut de cordon ombilical

Kit-ul primit va trebui pastrat la temperatura camerei, nedesfacut, cu sigiliul intact.

IV. CONTACTATI MATERNITATEA

Informati din timp maternitatea aleasa de dumneavoastra referitor la decizia de a continua procesul de prelevare a sangelui de cordon ombilical cu EUROMEDICS CRYO/BANK.

Image 3055

V. STUDIATI SI COMPLETATI CONTRACTUL

Studiati cu atentie si completati documentele care vor trebui sa insoteasca in mod obligatoriu proba de sange din cordonul ombilical pe care o veti trimite la EUROMEDICS CRYO/BANK. Va fi mult mai usor pentru dumneavoastra daca le veti completa dinainte. Lasati necompletate doar datele referitoare la copil pentru a fi completate in ziua nasterii. Sunati la EUROMEDICS CRYO/BANK in cazul in care aveti nelamuriri.

Image 3052

VI. NASTEREA SI PRELEVAREA SANGELUI DE CORDON OMBILICAL

Asigurati-va ca ati luat cu dumneavoastra la maternitate kit-ul de colectare primit de la EUROMEDICS CRYO/BANK. Cand ajungeti la maternitate, in ziua nasterii, predati kit-ul personalului medical care va va asista la nastere.

Colectarea de sange din cordon ombilical se poate face la orice maternitate publica sau privata. Nu are importanta daca nasterea a fost normala sau prin operatie de cezariana. Prelevarea o face insusi medicul obstetrician sau o moasa. Procedura dureaza doar 3- 5 minute si se realizeaza in conditii de siguranta absoluta pentru nou-nascut si mama si este complet nedureroasa.

Dupa finalizarea prelevarii de sange din  cordonul ombilical, precum si recoltarea sangelui mamei pentru teste aditionale, kit-ul va fi pastrat la temperatura camerei pana in momentul in care va fi preluat de catre un curier specializat al companiei.

VII. INFORMATI EUROMEDICS STEM LIFE SA DESPRE PRELEVAREA SANGELUI DE CORDON OMBILICAL

Dupa nasterea bebelusului dvs, este necesar sa ne anuntati cat de curand, printr-un apel telefonic (gratuit) la TelVerde 0800 800 855.

Kit-ul de prelevare ce contine: punga cu sangele din cordonul ombilical al nou-nascutului, precum si fragmentele de cordon ombilical (daca ati optat si pentru stocarea celulelor stem mezenchimale sau a tesutului), ca si flacoanele cu proba de sange a mamei, va fi preluat de catre curierul autorizat de EUROMEDICS CRYO/BANK.

Odata ce kit-ul este transportat la laborator, in maxim 48 de ore va fi procesat sangele din cordonul ombilical, precum si fragmentele de tesut, in vederea izolarii si stocarii celulelor stem hematopoietice, respectiv mezenchimale sau tesut integral.

Daca aveti nelamuriri sau doriti alte informatii nu ezitati sa ne contactati.

Consultantii Euromedics Cryo/Bank va vor oferi cu placere toate informatiile de care aveti nevoie.

Va multumim!
Echipa Euromedics Cryo/Bank