fbpx

Legea concediului paternal nr. 210/1999,

… evidențiază în articolele 6 si 7 faptul că tatăl noului născut poate beneficia de 15 zile lucrătoare, în total, dacă a obținut un Certificat de absolvire a unui curs de puericultură.  
EXTRAS:
ARTICOLUL 6
Alin. 1. Tatăl copilului nou-născut, care participă efectiv la îngrijirea acestuia, are dreptul la un concediu paternal plătit de 15 zile lucrătoare (3 săptămâni), prin majorarea duratei concediului paternal de 5 zile lucrătoare cu înca 10 zile lucrătoare, dacă a obținut atestatul de absolvire a unui curs de puericultură.
Alin. 2. Dreptul la majorarea duratei concediului paternal în condițiile alin. 1 se acordă numai o singură dată, indiferent de numărul copiilor titularului.
ARTICOLUL 7
Cursul de puericultură constă în prezentarea unor noțiuni elementare teoretice și practice necesare în vederea îngrijirii copilului mic, în vederea participării efective a tatălui la îngrijirea propriului copil nou-născut. În urma verificării noțiunilor dobândite medicul de familie va elibera atestatul de absolvire a cursului de puericultură.
 
ÎNSCRIE-TE ȘI URMEAZĂ AICI CURSUL ONLINE DE PUERICULTURĂ!
 
În cazul în care tatăl are studii de specialitate ca medic sau asistent medical nu mai este necesară absolvirea cursului de puericultură, ci numai obținerea atestatului.
Atestatul (Certificatul) reprezintă actul doveditor prin care se constată însușirea noțiunilor și cuprinde, împreuna cu această constatare, datele personale din cartea de identitate a tatălui, locul său de muncă, data eliberării, semnătura și parafa medicului.

SC STEM LIFE SA, (Euromedics), e inscrisa in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal cu nr. 18617. Afla despre Termenii de confidentialitate, aici.

Aboneaza-te la NEWSLETTER-ul EUROMEDICS, AICI.

Dand click pe butonul de abonare, consimti ca Euromedics (StemLife SA) sa-ti foloseasca datele pentru a-ti trimite informari, promotii si oferte.

Ne poti da un Like sau lasa un Mesaj direct pe pagina de Facebook

ro_RORomână