STOCAREA PROBEI

Laboratorul nostru se afla intr-un spatiu special amenajat de pe str. Lipscani 90A, sector 3, Bucuresti, avand in dotare aparatura de ultima generatie.

Camera de stocare este special amenajata, ventilata si monitorizata video 24 h din 24 h.

Temperatura si umiditatea din incapere, precum si temperaturile tancurilor de stocare sunt monitorizate non stop, cu acces online pentru personalul laboratorului EUROMEDICS CRYO/BANK.

Criogenarea celulelor stem din sangele si tesutul cordonului ombilical se face in mod progresiv si controlat, dupa adaugarea unei substante crioprotectante,datorita careia celulele stem sunt protejate si  raman viabile pentru zeci de ani in tancurile de stocare cu vapori de azot lichid, la temperaturi foarte scazute, apropiate de -196° C.

Punga finala de sange ce contine celulele stem izolate din sangele de cordon ombilical este asezata intr-o caseta speciala de protectie din metal si alaturi de  criotuburile sterile ce contin celulele stem din tesut (gelatina Warton) sunt introduse  intr-un aparat de ultima generatie, de congelare progresiva, unde, prin intermediul calculatorului, temperatura este scazuta treptat si cu precizie pana la -100° C , astfel incat integritatea si viabilitatea celulelor sa  nu fie puse in pericol si apoi introduse in tancurile de stocare cu vapori de azot lichid, unde pot fi pastrate zeci de ani.

In fiecare tanc de stocare exista suporturi metalice etichetate, pentru  casete si  criotuburi, astfel incat fiecare proba  este plasata intr-un anumit loc, cu propriul numar de identificare.

Intreaga procedura este inregistrata intr-un program computerizat, facilitand astfel gasirea fiecarei probe stocate in laboratorul Stem Life.