PRELEVAREA SI TRANSFERUL KITULUI

Informati din timp maternitatea aleasa de dumneavoastra referitor la decizia de a continua procesul de prelevare a sangelui ombilical cu EUROMEDICS CRYO/BANK.

Kit-ul de prelevare pe care il veti primi de la EUROMEDICS CRYO/BANK va trebui pastrat intr-un loc racoros si umbros, la temperatura camerei, inainte de nasterea copilului dumneavoastra, dar si dupa prelevarea sangele in maternitate.

 

Studiati cu atentie si completati documentele care vor trebui sa insoteasca in mod obligatoriu proba de sange pe care o veti trimite la EUROMEDICS CRYO/BANK. Va fi mult mai usor pentru dumneavoastra daca o veti completa dinainte, lasati necompletate doar datele referitoare la copil pentru a fi completate in ziua nasterii.

Sunati la EUROMEDICS CRYO/BANK in cazul in care aveti nelamuriri. Asigurati-va ca ati luat cu dumneavoastra la maternitate kit-ul de colectare si dosarul pe care l-ati primit de la EUROMEDICS CRYO/BANK.
Cand ajungeti la maternitate, in ziua nasterii, predati medicului ginecolog sau moasei Dvs. kit-ul de prelevare. Dosarul il pastrati dumneavoastra.

Colectarea de sange ombilical se poate face la orice maternitate publica sau privata. Nu are importanta daca nasterea a fost naturala sau prin operatie de cezariana. Prelevarea o face insusi medicul ginecolog/moasa. Procedura dureaza doar 3-5 minute si se realizeaza in conditii de siguranta absoluta pentru nou-nascut si pentru mama.

Prelevarea se face dupa cum urmeaza:

 • Imediat dupa nasterea bebelusului, medicul ginecolog taie cordonul ombilical si da asistentei nou-nascutul.
 • In timp ce placenta se afla inca in mama, ginecologul, dupa ce curata si dezinfecteaza zona, inteapa vena ombilicala cu acul pe care il are in dotare punga de colectare, care se gaseste in kit-ul de prelevare, furnizat de EUROMEDICS CRYO/BANK.
 • Sangele care a ramas in placenta si in cordonul ombilical, curge in punga de colectare, in care exista o solutie anti-coagulanta ce impiedica formarea de cheaguri. Dupa recoltarea sangelui in punga de colectare, medicul/moasa scoate acul din cordonul ombilical.
 • Se omogenizeaza bine sangele cu anticoagulantul din punga de prelevare, prin miscari usoare, fara a face spuma.
 • Punga cu sange trebuie pastrata la temperatura camerei, pana in momentul transportarii ei catre laboratorul special amenajat al EUROMEDICS CRYO/BANK.
 • Imediat dupa finalizarea prelevarii de sange ombilical, precum si recoltarea sangelui mamei pentru teste aditionale, medicul va preda parintilor kit-ul de prelevare. Kit-ul trebuie pastrat la temperatura camerei pana in momentul in care va fi preluat de catre firma de curierat a societatii.
 • Imediat ce parintii primesc de la medic kit-ul de colectare, vor trebui sa:
  – Sa informeze societatea EUROMEDICS CRYO/BANK telefonand la 0800 800 855 (apel gratuit).
  – Sa deschida kit-ul de prelevare si sa se asigure ca el contine: punga cu sangele de cordon ombilical al nou-nascutului, flacoanele cu fragmentele de cordon (in functie de pachetul pentru care ati optat) precum si flacoanele cu probele de sange ale mamei.
 • Sa puna toate documentele, care sunt completate integral, in interiorul kit-ului.
 • Sa pastreze kit-ul de prelevare in loc uscat si racoros pana in momentul in care va fi preluat de curier (curierul este autorizat pentru transportul probelor biologice).

 

Din acel moment, EUROMEDICS CRYO/BANK va continua toate actiunile, pentru ca acest kit de prelevare sa fie transferat la laboratorul societatii. Prin aceasta modalitate, parintii castiga timp si evita costurile suplimentare. Apoi probele sunt preluate de la maternitati si sunt aduse la laboratoarele noastre in cel mai scurt timp si in deplina siguranta. Transportul probei nu implica costuri suplimentare pentru parinti.

 

Compania noastra garanteaza primirea kitului de la maternitate in maximum de 6 ore si procesarea probei in maximum 48 ore de la recoltare.