TRANSPLANT CU CELUE STEM LA VARSTA DE 3 ANI

Un baietel in varsta de numai 3 ani care suferea de anemie aplastica a facut un transplant de celule stem din cordonul ombilical, de la sora lui in varsta de o luna, la Shanghai Children’s Medical Center.

Anemia aplastica apare atunci cand organismul nu mai produce suficiente celule sanguine noi, ceea ce duce la un risc mare de infectii si sangerari incontrolabile. Baietelul, pe numele sau An’an, a fost diagnosticat ca avand cea mai severa stare in luna august si era necesar un transplant cu celule stem, potrivit Shanghai Daily.

An’an fusese initial programat sa primeasca o donatie de la un voluntar prin programul Chinese Marrow Donor, insa acesta se retrasese cu numai 10 zile inainte.

Cum mama baietelului avea sa nasca in luna octombrie, doctorii i-au spus sa recolteze celule stem din cordonul ombilical pentru a avea o sansa in plus sa lupte impotriva anemiei. Dupa ce aceasta a nascut, sangele ombilical a fost trimis la banca de celule stem pentru a fi procesat, iar parintii au primit raspunsul ca gradul de compatibilitate cu An’an este foarte mare.

“Sangele din cordonul ombilical devenise singura sansa a baietelului pentru a supravietui. Da nu ar fi primit acest transplant, era posibil ca acesta sa moara in orice clipa”, a spus SCMC’s Dr. Chen Jing in raportul sau.

El a adaugat ca procedura s-a desfasurat fara probleme, dar ca este nevoie de aproximativ trei saptamani pentru a stabili daca a fost un succes complet

CUM ALEG BANCA DE CELULE STEM?

Daca astepti un copil, probabil te-ai gandit deja sa asiguri viitorul copilului tau prin stocarea celulelor stem din cordonul ombilical, dar stii cum sa alegeti banca de celule stem?

Banca de celule stem Euromedics Cryo/Bank iti sta la dispozitie pentru orice fel de intrebari ai in legatura cu celulele stem pentru a te ajuta sa iei cea mai buna decizie.

Ti-am pregatit o lista cu 10 intrebari, la care noi am raspuns si care te va ajuta sa compari facilitatile pe care ti le ofera o banca de celule stem.

1. Banca si laboratorul se afla in Romania? Sunt acreditate?

Banca si laboratorul se afla in Bucuresti (str. Lipscani 90A), intr-o cladire noua, proprietate a companiei.

Click aici pentru a vedea acreditarile bancii de celule stem

2. Contractul se supune legislatiei romane?

Da si contractul nu este unul fortat.

3. Banca ofera modalitati flexibile de plata?

Oferim optiuni de plata de pana la 45 rate, fara taxe, dobanzi sau alte comisioane.

4. In cat timp se proceseaza celulele stem?

In maximum 24 ore! Imediat dupa ce nasterea a avut loc, trebuie sa sunati la Call Center: 0800.800.855 (apel gratuit, NON-STOP) si un curier va veni sa ridice probele.

5. Transportul se face cu un curier autorizat pentru transportul probelor biologice?

Lucram cu un curier autorizat international pentru transportul probelor biologice

6. Stocam celule stem sau sange integral?

Stocam celule stem (concentrat de celule stem).

Click aici pentru a vedea o comparatie intre stocarea celulelor stem si a sangelui integral.

7. Se extrag celulele mezenchimale din gelatina Wharton?

Da

8. Sangele matern este stocat?

Da, sangele mamei este stocat pe toata durata contractului.

9. In cate unitati se stocheaza celule stem?

Stocam celulele stem hematopoietice in recipient dublu compartimentat, tesutul procesat in 3 unitati si celulele stem mezenchimale in 3 unitati

10. Ce asigurare ofera banca in cazul in care trebuiesc folosite celulele stem?

Sprijin financiar in caz de transplant autolog.