DESPRE NOI

   Euromedics CryoBank este o banca specializata in procesarea si depozitarea celulelor stem din sangele ombilical, avand drept scop extinderea pe viitor si in alte domenii conexe.

   Compania noastra indeplineste cele mai inalte standarde de calitate in privinta transportarii, procesarii si depozitarii sigure a sangelui ombilical al copilului dumneavoastra.

   Va putem asigura ca fiecare actiune a noastra are la baza standarde stiintifice si tehnice stricte.

   Sub conducerea administratiei societatii activeaza un personal cu experienta indelungata in domeniul medical, care a profesat in cea mai mare clinica privata din Sud-Est-ul Europei.

"La EUROMEDICS Cryobank ne dedicam in exclusivitate domeniului legat de celule stem si sprijinim pastrarea acestui material biologic atat de pretios."

DE CE EUROMEDICS CRYO/BANK?

    Va putem asigura ca fiecare actiune a noastra are la baza standarde stiintifice si tehnice stricte.


   La Euromedics Cryo/Bank ne dedicam in exclusivitate domeniului legat de celule stem si sprijinim pastrarea acestui
material biologic atat de pretios.


   Compania noastra si-a propus sa fie alaturi de toate viitoarele mamici indiferent de posibilitatile financiare ale acestora.


    In acest sens, dispunem de flexibilitate in ceea ce priveste modalitatea de plata.

Pentru ca viitorul copilului tau este in mainile tale, oriunde te-ai afla!

Euromedics Banca Celule Stem Int

   Grupul International Euromedics este present in 5 tari din Europa – Romania, Skopje, Bulgaria, Serbia, Germania  si continua sa se dezvolte.

   Dezvoltarea Euromedics s-a produs nu nu mai din punct de vedere geografic dar si din punct de vedere intern.

   Astfel, fiecare laborator este certificat GMP, personalul este atent selectat si supracalificat cu experienta vasta in procesarea si stocarea celulelor stem umane.

   Aceasta extindere fara granite intr-un timp relative scurt, este rezultatul calitatii serviciilor pe care Euromedics le ofera clientilor sai.

   Din respect pentru increderea pe care ne-o acordati, intelegem sa contribuim la imbunatatirea sistemului de sanatate prin proiectele sociale pe carele derulam.

MISIUNE, VIZIUNE SI VALORI

“Jur! Voi indura ingrijirea bolnavilor spre folosul lor, pe cat ma vor ajuta puterile si mintea, si ma voi feri sa le fac orice rau si orice nedreptate. Nu voi incredinta nimanui otravuri, daca-mi va cere, si nici nu voi indemna la asa ceva; tot astfel nu voi incredinta nici unei femei leacuri care sa o ajute sa lepede.

Jur! Imi voi petrece viata si imi voi indeplini mestesugul in nevinovatie si curatenie.

Jur! In orice casa as intra, voi intra spre folosul bolnavilor, pazindu-ma de orice fapta rea si stricatoare comisa cu buna stiinta, mai ales de ademenirea femeilor si a tinerilor, liberi sau sclavi.

Jur! Orice as vedea si as auzi in timp ce-mi fac meseria sau chiar in afara de aceasta, nu voi vorbi despre ceea ce nu-i nici o nevoie sa fie destainuit, socotind ca, in asemenea imprejurari, pastrarea tainei este o datorie.

Jur! Daca voi respecta acest legamant fara sa-l calc, fie sa ma bucur pe deplin de viata si de meseria mea, pururi cinstit de ceilalti; iar daca il voi nesocoti si voi fi un sperjur merit sa am o soarta dimpotriva!”

 

JUR, JUR, JUR!
(citat partial din “Juramantul lui Hiprocrate”)

 

Viziunea noastra este sa devenim prima si cea mai de buna optiune pentru parintii, medicii, colaboratorii din Romania si din lume.
Target-ul nostru este ca, pana in anul 2025, Euromedics sa fie considerata cea mai buna si integrata companie de celule stem, avand cele mai performante laboratoare din lume.

 

Misiunea noastra este sacra si reprezinta o obligatie de protejare fata de familiile din Romania , de asigurare a sanatatii si calitatii vietii copiilor lor - si toate acestea se pot realiza prin pastrarea si utilizarea unui dar nepretuit – celulele stem.

Valorile fundamentale adoptate si protejate de Euromedics sunt urmatoarele:

– Profesionalism. Profesionistii nostri detin cel mai bun know-how in procesarea celulelor stem; folosim tehnologie de ultima generatie; colaboram cu cei mai buni cercetatori si profesionisti in domeniu.

– Transparenta. Suntem prima banca de celule stem care si-a deschis portile pentru publicul din Romania, prin aceasta oferind tuturor clientilor si profesionistilor din domeniul medical o perspectiva completa asupra pasilor implicate in procesarea si stocarea de celule stem.

– Inovare. Suntem creatorii de inovatie prin stiinta si nu prin imitatie ! Profil strict stiintific.

– Respect. Acesta este un stil de viata. Am construit aceasta companie pentru a echilibra antreprenoriatul si valorile etice cum ar fi: respectful pentru umanitate, mediul inconjuratoe, legii si respect fata de comunitatea sociala cu care Euromedics se identifica.

– Calitatea vietii. Intrebati-va care este cel mai important lucru pe care trebuie sa il ai pentru o viata de calitate. Primul raspuns va fi : SANATATE.

– Educatie. Consideram ca, impreuna cu personalul medical de specialitate si comisia noastra stiintifica, avem obligatia sa informam viitorii parinti despre ultimele descoperiri ale stiintei in materie de sanatate. Pentru aceasta, am creat un program educational gratuit, pentru toate familiile interesate din Romania.

RESPONSABILITATEA SOCIALA

Companiile, ca si Euromedics, dobandesc personalitate si sunt legate in mod indisolubil cu societatea in care isi desfasoara activitatea.

Aceasta inseamna ca influentam si suntem influentati de “mersul vietii” si cultura poporului roman.

De asemenea, suntem datori sa ne asumam responsabilitati fata de societate si mediul inconjurator, sa protejam demnitatea prin adoptarea unui cod de conduita care sa promovam calitatea vietii.

Euromedics adera la valorile si obligatiile de responsabilitate sociala corporative in diverse moduri precum:

  • implicarea in proiecte de caritate
  • acordarea de burse pentru performante deosebite studentilor
  • voluntariat pentru sanatate si nevoi sociale (toti angajatii sunt donatori de sange, participa la diverse programe de cercetare stiintifica etc)
  • compania a creat un program educational gratuit cu scopul de a informa viitorii parinti despre posibilitatea stocarii de celule stem (comisia stiintifica participa la seminariile destinate acestui scop, informeaza si prezinta laboratorul si banca de celule stem, raspunde in scris intrebarilor adresate de catre parinti pe forumul  website-ului nostru, organizeaza si participa la “Scoala mamei” in toata tara etc.)
  • sponsorizari de echipamente de inalta tehnologie si consumabile oferite spitalelor de stat din toata tara
  • organizarea si sponsorizarea a numeroase programe de perfectionare pentru medici
  • grija si respect fata de angajati (concedii gratuite in perioada de vara si iarna in locatii turistice proprietatea companiei)
  • respect fata de mediul inconjurator

LABORATORUL SI APARATURA

Laboratoarele bancii de celule stem Euromedics Cryo/Bank sunt dotate cu echipamente de inalta tehnologie. Toate etapele procesarii sunt efectuate in conditii sterile, in camere curate, in conformitate cu ISO 9001:2008. Personalul medical al laboratorului utilizeaza echipament de protectie steril de unica folosinta.

In laboratoarele Euromedics Cryo/Bank separarea celulelor stem de celelalte componente ale sangelui ombilical se realizeaza cu aparatura de separare de ultima generatie.

Manipularea probelor se face in spatii special amenajate, dotate cu hote in flux laminar, care garanteaza protectie maxima impotriva agentilor externi infectiosi.

Numararea celulelor continute de fiecare proba se realizeaza cu aparatura speciala:

  • Analizor hematologic
  • Citometrie de flux

 

Verificarea microbiologica a probelor se realizeaza prin hemoculturi in sistem automat BactALERT.

Congelarea celulelor stem se realizeaza cu aparatura de congelare treptata ICE CUBE a SY-LAB.

Stocarea probelor se realizeaza in tancuri de stocare pe baza de vapori de azot. Monitorizarea temperaturii in tancul de stocare precum si a temperaturii ambientale, presiune si umiditate se face in mod automat, in orice moment informatia putand fi accesata online.

 

Sistemul de securitate si supraveghere este compus din camere video si senzori de detectie incendiu si inundatie.

Tot echipamentul electric si electronic este sustinut de un UPS cu putere mare. Acesta contribuie la functionarea continua si neintrerupta a tuturor activitatilor din cadrul bancii de celule stem.