LABORATORUL SI APARATURA

Laboratoarele bancii de celule stem Euromedics Cryo/Bank sunt dotate cu echipamente de inalta tehnologie. Toate etapele procesarii sunt efectuate in conditii sterile, in camere curate, in conformitate cu ISO 9001:2008. Personalul medical al laboratorului utilizeaza echipament de protectie steril de unica folosinta.

In laboratoarele Euromedics Cryo/Bank separarea celulelor stem de celelalte componente ale sangelui ombilical se realizeaza cu aparatura de separare de ultima generatie.

Manipularea probelor se face in spatii special amenajate, dotate cu hote in flux laminar, care garanteaza protectie maxima impotriva agentilor externi infectiosi.

 

Numararea celulelor continute de fiecare proba se realizeaza cu aparatura speciala:
  • Analizor hematologic
  • Citometrie de flux

Verificarea microbiologica a probelor se realizeaza prin hemoculturi in sistem automat BactALERT.

Congelarea celulelor stem se realizeaza cu aparatura de congelare treptata ICE CUBE a SY-LAB.

 

Stocarea probelor se realizeaza in tancuri de stocare pe baza de vapori de azot. Monitorizarea temperaturii in tancul de stocare precum si a temperaturii ambientale, presiune si umiditate se face in mod automat, in orice moment informatia putand fi accesata online.

 

Sistemul de securitate si supraveghere este compus din camere video si senzori de detectie incendiu si inundatie.

 

Tot echipamentul electric si electronic este sustinut de un UPS cu putere mare. Acesta contribuie la functionarea continua si neintrerupta a tuturor activitatilor din cadrul bancii de celule stem.